Jadłospis dieta podstawowa - Strona 2 - Centrum Medyczne Żelazna - Results from #1
PolishEnglishUkraineRussiaIndiaflaga Wietnam

Przychodnia: 22 25 59 900  Infolinia: 22 25 59 818

logo Centrum Medyczne Żelazna

 Żelazna bloguje - blog tłumacz migowy Podmiot Leczniczy Miasta Stołecznego Warszawy  przetargi i ogloszenia  logo bip

zywienie

Żywienie

Realizacja żywienia dla pacjentów Centrum Medycznego "Żelazna" sp. z o. o. odbywa się w oparciu o posiłki dostarczane przez zewnętrzną firmę cateringową wyłonioną w postępowaniu przetargowym.

Jadłospisy dla pacjentów Szpitala św. Zofii opracowane zostały zgodnie z Normami Żywienia Instytutu Zdrowia Publicznego PZH z 2020 r., dla pięciu posiłków dziennie:

śniadanie i II śniadanie – które wydawane są razem w godz. 8.00 - 9.15
obiad i podwieczorek – które wydawane są razem w godz. 12.30 - 14.15
kolacja – która wydawana jest w godz. 17.00 - 18.15
Nasi pacjenci zapewniony mają dostęp do diet dostosowanych do ich potrzeb żywieniowych (realizowane są: dieta podstawowa, wegetariańska, wegańska, cukrzycowa, wysokobiałkowa, wątrobowa i każda inna dieta zalecona przez lekarza prowadzącego).

Jadłospisy do pobrania

Na każdym oddziale znajdują się kuchenki oddziałowe, w których pacjenci mają udostępnioną herbatę, cukier, przyprawy sól/pieprz. Kuchenki wyposażone są w naczynia i sztućce, czajnik, kuchenkę mikrofalową i lodówkę. Pacjenci mają możliwość przechowywania swojej żywności w lodówce pod warunkiem jej szczelnego zapakowania i oznakowania imieniem i nazwiskiem.

Podczas hospitalizacji, na zlecenie lekarza prowadzącego pacjenci mogą skorzystać z konsultacji dietetyka.

W ramach poradnictwa i edukacji dotyczącej prawidłowego żywienia w okresie ciąży, przygotowaliśmy dla Państwa zestaw zaleceń i jadłospisów dla najczęściej występujących przypadków, w których należy zastosować dietę leczniczą, zachęcamy do skorzystania.

Slide
zalecenie_cholestaza
zalecenia_po_zabiegach
zalecenia_ciaza_cukrzycowa
zalecenia_niedokrwistość

Zachęcamy także do zapoznania się z materiałami Instytutu Żywności i Żywienia - "Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej".

Więcej na www.zachowajrownowage.pl.

Slide
centrum_dietetyczne

Wszelkie informacje w zakresie prawidłowego odzywania kobiet w ciąży i kobiet karmiących znajdują się także na stronie internetowej Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej www.ncez.pl

Zapraszamy do korzystania z bezpłatnych konsultacji dietetycznych online, które prowadzi Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej.

Więcej na poradnia.ncez.pl

edytuj
Znajdź nas w social mediach
Edytuj
Najcześciej szukane informacje
Na skróty
Izba przyjęć
Poród na Żelaznej
Sale rodzinne
Do pobrania
Szkoła rodzenia
Sklep
Żelazna bloguje